Van Rey-zaak: Teeven onder vuur

Teeven wil niets zeggen over verdwenen tap

29 maart 2014 14:07 Aangepast: 29 maart 2014 14:16

Staatssecretaris Fred Teeven heeft tijdens een getuigenverhoor bij de rechter-commissaris in de zaak tegen de van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond Jos van Rey niets losgelaten over een 'verdwenen' telefoontap. Dat zegt Van Rey's advocaat.

Alle telefoontjes van Van Rey werden afgetapt, maar juist de tap van het telefoontje dat Teeven met zijn VVD-partijgenoot had gevoerd, was mislukt. Volgens minister van Justitie Ivo Opstelten kwam dat door 'een storing in de stroomvoorziening'.

Ambtsgeheim geschonden
Teeven zou in het telefoontje hebben gesproken over de aanstelling van een nieuwe burgemeester van Roermond. Als dat echt zo is, schond hij zijn ambtsgeheim.

De verdediging van Van Rey zal Teeven, als het tot een rechtszaak komt, waarschijnlijk toch weer oproepen om van hem te horen hoe nu juist de tap van het gewraakte telefoontje had kunnen verdwijnen. Mogelijk zal ze dan ook een deskundige willen horen om duidelijkheid te krijgen of er inderdaad sprake geweest kan zijn van een storing, of dat de opname toch moedwillig is gewist.

De Kamer zette eerder al vraagtekens bij het feit dat de tap van het telefoongesprek is mislukt. "Het is wel opmerkelijk dat het systeem kennelijk kwetsbaar is", zegt CDA'er Peter Oskam.

RTL Nieuws
`