EditieNL

Tien meeuwen doodgeschoten in dierenpark: 'Ik kon het niet geloven'

20 februari 2017 09:40 Aangepast: 20 februari 2017 11:29

De verzorgers in dierenpark Zie-ZOO kregen zondagochtend de schrik van hun leven. In de volière van het park lagen tien dode meeuwen met een gaatje in het hoofd. De meeuwen zijn waarschijnlijk doodgeschoten met een luchtbuks.

Parkbeheerder Eeg Manders werd gebeld door zijn verzorgers en trof in de volière een slachting aan: "De meeuwen lagen door de kooi verspreid. Ze hadden allemaal een rode kop met een gaatje erin." 

De meeuwen in betere tijden

De daders hebben waarschijnlijk toegeslagen vanaf de ingang van Zie-ZOO en die wordt goed gefilmd door een camera van defensie. De parkbeheerder van Zie-ZOO hoopt dat de daders goed te zien zijn op deze beelden.

Het verlies van de meeuwen is extra vervelend omdat ze in het park gefokt zijn: Manders "In Nederland mag je deze meeuwen alleen houden als ze in de dierentuin geboren zijn. Voordat we weer een dergelijke populatie meeuwen hebben zijn we 6 jaar verder."

De politie is bezig met de zaak en neemt de zaak hoog op. Manders: "Onze dierentuin vlak ligt bij vliegbasis Volkel van defensie. De politie is niet blij dat mensen hier met luchtdrukwapens hebben geschoten."

De politie Oost-Brabant gaat vandaag ook op politie.nl aandacht vragen voor deze zaak. "Het vermoeden is dat het tussen 8.00 en 8.30 uur zondagochtend moet zijn gebeurd. We weten niet wie hier verantwoordelijk voor is en hopen snel duidelijkheid te krijgen," laat een woordvoerder van de politie weten.

Manders hoopt dat de daders gepakt worden en zijn andere dieren ongedeerd blijven. "We hebben onze beren, veelvraten en papegaaien ook aan de rand van het park zitten. Je moet er niet aan denken dat die dieren iets overkomt." 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore