Nederland

'Vertrouwen in legerleiding nog nooit zo laag geweest'

21 februari 2017 02:15 Aangepast: 21 februari 2017 05:31
Minister Hennis (Defensie) Beeld © ANP

Het vertrouwen van militairen en burgerpersoneel in de legerleiding, minister van Defensie en topambtenaren is tot een dieptepunt gedaald. Dat blijkt uit een enquête van de militaire vakbonden die vandaag wordt gepresenteerd, schrijft De Telegraaf.

Van de 8500 ondervraagden geeft ruim 84 procent aan dat Defensieminister Hennis er de afgelopen jaren niet in geslaagd is hun vertrouwen in de organisatie te verbeteren. Dat is opvallend, schrijft de krant, omdat Den Haag sinds de laatste peilingen in 2013 en 2014 gestopt is met bezuinigen. Er gaat juist weer geld naar Defensie.

Het defensiepersoneel blijkt stevig te balen van de materiële tekorten en ook personeelszorg en arbeidsvoorwaarden zijn vatbaar voor verbetering. Hennis' opvolger moet volgens de ondervraagden zorgen voor voldoende kogels voor schietoefeningen, extra jeeps en radio's om met elkaar te praten

Motie van wantrouwen

Anne-Marie Snels van de militaire vakbond AFMP spreekt van een 'regelrechte motie van wantrouwen aan zowel het adres van de minister als aan de top van Defensie'. "Er is veel werk aan de winkel om het tij te keren", zegt ze in De Telegraaf.

Meer op rtlnieuws.nl:
Defensie liet commando's trainen op levensgevaarlijke schietbaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`