Nederland

Demonstratie in Eindhoven om derde overvaller Deurne te pakken

09 april 2014 13:21 Aangepast: 09 april 2014 13:31

De actiegroep Identitair Verzet wil zondag demonstreren in de Eindhovense wijk Gestel om buurtbewoners over te halen de derde overvaller aan te geven van de juweliersoverval in Deurne.

De groep zegt met zo’n vijftig man te willen protesteren. Het is een reactie op de Marokkaanse buurtvader uit Gestel die maandag liet weten dat de identiteit van de derde overvaller bekend is in de Marokkaanse gemeenschap.

Volgens de buurtvader wordt er vanuit die gemeenschap druk op hem uitgeoefend om zich aan te geven.

Tegen multiculturele samenleving
De actiegroep wil wijkbewoners er nu toe bewegen de derde overvaller van juwelierszaak Goldies, al dan niet anoniem, aan te geven. Het plan is om vanaf twee uur 's middags te verzamelen aan de rand van Gestel, om vervolgens de wijk in te trekken. Ze willen tijdens de protestactie buurtbewoners aanspreken.

"We zijn niet uit op confrontaties met de Marokkaanse gemeenschap", zegt woordvoerder Ruud van het Identitair Verzet tegen RTL Nieuws. De actiegroep omschrijft zichzelf als ‘rechts, maar niet rechts-extremistisch', en verzet zich tegen de multiculturele samenleving.

De groep heeft een demonstratievergunning aangevraagd bij de gemeente. Als ze die niet krijgen, willen ze in kleine groepjes de deuren langsgaan om bewoners te bewegen de derde overvaller aan te geven.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`