Woede om 'minder minder'

Peiling De Hond: 43 procent wil minder Marokkanen

22 april 2014 12:13 Aangepast: 22 april 2014 12:37
Beeld © ANP

43 procent van de Nederlanders wil 'liever minder' Marokkanen in Nederland, 48 procent maakt het aantal Marokkanen niet uit. Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond in opdracht van de PVV heeft gedaan.

"Wat is uw eigen standpunt ten aanzien van Marokkanen in Nederland", is één van de vragen die Maurice de Hond stelde aan 2500 Nederlanders. Op die vraag antwoordde 43 procent van de deelnemers aan het onderzoek "Ik heb liever minder Marokkanen in Nederland".

ZIE OOK: Wilders: Willen jullie meer of minder Marokkanen?

Uit een eerder onderzoek van EenVandaag blijkt hetzelfde percentage. Het televisieprogramma richtte zich in de vraagstelling duidelijk op 'criminele Marokkanen', in het onderzoek door De Hond gebeurt dat niet.

De onderzoeken zijn gedaan naar aanleiding van de omstreden 'minder minder' uitspraken van PVV-leider Geert Wilders. Ook RTL Nieuws liet een onderzoek doen, dat ging over de uitspraken van Wilders en niet over Marokkanen in Nederland. Uit dat onderzoek blijkt dat eenderde van de Nederlanders vindt dat Wilders vervolgd zou moeten worden om zijn uitspraken.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore