Economie

Nooit meer verdwalen: navigatie in je schoen

23 april 2014 10:04 Aangepast: 25 april 2014 17:06

Door kleine trilmotortjes in een schoen te stoppen hoef je nooit meer te verdwalen. De schoenen beginnen te trillen aan de hand van de route in Google Maps.

MIT-student Dhairya Dand verzon het concept. Zijn SuperShoes-concept zorgt dat je tenen gekieteld worden als je af moet slaan. De SuperShoes zijn zooltjes gemaakt van silicone die je in je normale schoenen legt. De trilmotoren zitten er aan vast gemaakt. 

Trillende tenen
Via bluetooth communiceren de voetzolen met Google Maps op je smartphone. Als de app zegt dat je rechtsaf moet slaan, begint je rechterteen te trillen. 

Maar daar stopt het niet: de schoenen zouden je to-dolijst en agenda kunnen checken en daarop je route aanpassen. Als je bijvoorbeeld op je lijstje hebt staan dat je nog moet pinnen, laten de schoenen je een straatje omlopen naar de pinautomaat. 

'Geniet van het uitzicht'
Volgens ontwerper Dand zijn we zoveel bezig met het kijken naar een schermpje, dat we vergeten om ons heen te kijken. De schoenen zijn bedacht om 'het ontdekken van de wereld om je heen te faciliteren'. 

Zien? Bekijk hier de video van het concept

 

RTL Z Toekomstmakers
`