Nederland

Nederlanders vaker gewond door scooterongeluk op vakantie

13 juli 2017 03:41 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
(Archieffoto) Beeld © iStock

Ben jij deze zomer van plan een scooter te huren op je vakantiebestemming? Leuk en avontuurlijk, maar ook levensgevaarlijk, zegt Alarmcentrale Eurocross. Ze trekken aan de bel na een aantal ernstige scooterongelukken in het buitenland waarbij Nederlanders gewond raakten.

Steeds meer Nederlanders raken ernstig gewond door scooterongevallen op vakantie. Dat meldt Alarmcentrale Eurocross in het AD.

Hoofdletsel en beenbreuken

Volgens de Nederlandse alarmcentrale zijn de verwondingen vaak zo ernstig, dat de Nederlandse toeristen  liggend gerepatrieerd worden (bijvoorbeeld op een stretcher achterin het vliegtuig).

Het gaat volgens Eurocross vooral om hoofdletsel, bovenbeenbreuken en bekkenbreuken. Ze houden geen specifieke cijfers bij, maar zeggen in het AD dat het aantal scooterongevallen dit jaar 'al beduidend meer is dan vorig jaar'.

Azië, Griekenland en Spanje

De toename in het aantal scooterongelukken komt volgens Eurocross omdat Nederlanders steeds vaker kiezen voor een avontuurlijkere vakantie, waarbij ze zich terplekke verplaatsen op een scooter. Volgens brancheorganisatie BOVAG zijn de scooters die je in het buitenland huurt, vaak ook veel zwaarder dan in Nederland, waardoor ze sneller gaan.

De meeste scooterongevallen vonden plaats in Azië, Griekenland en Spanje.

Meer op rtlnieuws.nl:

`