Aangiften tegen Wilders

Aanvullende aangifte tegen Wilders om 'minder minder'

02 mei 2014 16:28 Aangepast: 02 mei 2014 16:53
Beeld © ANP

Een aantal organisaties, waaronder het Landelijk Beraad Marokkanen, heeft bij het Openbaar Ministerie in Den Haag een aanvullende aangifte gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders.

De organisaties vinden dat Wilders een gewoonte maakt van groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie en haat. Het gewoonte-element was nog niet vervat in de oorspronkelijk aangifte. "Het geldt als een strafverzwarende omstandigheid", zei advocate Tamara Buruma.

ZIE OOK: Wilders: Aangiften gevolg van hetze tegen mij

Na uitlatingen van Wilders over Marokkanen op een verkiezingsbijeenkomst op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, volgden duizenden aangiften en meldingen van discriminatie. Tijdens die bijeenkomst vroeg Wilders zijn gehoor of het meer of minder Marokkanen wilde. Daarop werd luidkeels "minder, minder, minder" gescandeerd.

Een maand geleden stond de teller van het aantal aangiften op ruim 5000. Volgens een woordvoerster van het OM is dat getal nog steeds van kracht, want daarna heeft er geen nieuwe telling meer plaatsgevonden. Het OM is nog steeds doende de aangiften te bestuderen en heeft nog geen beslissing genomen over een eventuele strafvervolging van Wilders.

 

RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore