Economie

24 uur hacken: eerste World Hackathon Day geslaagd

02 mei 2014 18:29 Aangepast: 05 mei 2014 13:04

Jongeren van 11 tot 25 jaar hebben dag en nacht door gehackt in een poging de problemen op te lossen die bedrijven hun voorschotelden. Het event werd georganiseerd door Nederlandse jongens. De drie winnaars zijn inmiddels bekend.

Drie bedrijven - Amnesty International, D-reizen en ING - legden hun probleem voor aan de jonge hackers. Die gingen vervolgens in groepen van vijf aan de slag met het probleem in codesessies die maar liefst 24 uur duurden.

Winnaars
​Bliep-it won de opdracht van ING. Zij ontwikkelden een polsbandje voor ouderen waarmee zij direct kunnen betalen. Door stemherkenning kunnen ze hun identiteit bevestigen en hebben dus geen pincode meer nodig. 

True Travel won bij Amnesty International. Zij bedachten een app die actuele informatie verschaft over je reisbestemming. Je ziet tweets, filmpjes en foto's uit die plaats en kunt inschatten wat de dreiging is, zoals bijvoorbeeld bij rellen in Istanbul. Amnesty ontvangt zo ook filmpjes en foto's van deze locaties en ziet waar misschien mensenrechten worden geschonden. 

Thumbnail

TravelMatch werd eerste bij D-reizen. In deze app kun je aan de hand van foto's een bijzondere vakantie boeken. De app helpt bij de keuze en het boeken van de vakantie.  

Wereldwijde interesse
De eerste World Hackathon Day werd internationaal georganiseerd door Nederlandse jongeren. Ook in Tel Aviv, Barcelona, Mumbai, Istanboel en Casablanca braken jonge hackers hun hoofd over deze vraagstukken. De interesse was enorm. Ruim veertig bedrijven wereldwijd wilden hun problemen laten oplossen door de hackers. En de organisatie moest zelfs een stop zetten op het aantal jongeren dat meedeed.

Bekijk morgen om 09:20 in Toekomstmakers onze reportage van de World Hackathon Day.

Thumbnail

RTL Z Toekomstmakers
`