Graag gedaan België!

Hoe Oranje de Rode Duivels wereldkampioen maakt

06 mei 2014 11:32 Aangepast: 07 mei 2014 20:54
Nigel de Jong en Belg Eden Hazard bij oefeninterland WK Beeld © ANP

Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis wordt België op een WK mogelijk hoger geplaatst dan Nederland. En volgens de Belgische voetbaljournalist Koen van Wichelen is dat onze eigen schuld.

Thumbnail

Volgens Van Wichelen zijn de Belgische vedettes zo goed getraind in het Nederlandse voetbal dat ze inmiddels beter zijn dan onze eigen jongens. In de officiële FIFA-ranking staan de Rode Duivels al hoger. Deze week brengt Van Wichelen zijn boek uit met de pijnlijke titel: Nederland-België 0-1.

"De beste voetballers van ons team zijn geschoold in de Nederlandse school. Ze hebben het gogme, de branie en het zelfvertrouwen van jullie overgenomen", zegt Van Wichelen. Hij voorspelt geen Oranjekoorts, maar Duivelse koorts.

Rood is het nieuwe Oranje
"Niet alleen omdat we eindelijk een team hebben dat goed is. Maar zeker ook omdat we eindelijk beter zijn dan die Hollanders. Dankzij jullie dus." Van Wichelen krijgt in zijn ietwat ludieke boek bijval van zowel Vlamingen als Nederlanders.

Maar zijn die Belgen echt beter dan wij? Waarom hebben ze nu ineens van de Nederlanders geleerd? Belgen spelen toch al heel lang hier? Editie NL-verslaggever Sander Paulus vraagt het een Nederlandse voetbalkenner: Wilfred Genee. Kijk vanavond 18:15 naar de uitzending.

EditieNL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore