EditieNL

De bekendste politiepup van Nederland: 'Bumper leert zo snel, het is net een spons'

24 februari 2017 15:50 Aangepast: 24 februari 2017 17:33
hondje Bumper Beeld © Facebook Politie Rotterdam

De Politie Rotterdam heeft het er maar druk mee: naast boeven vangen hebben ze ook een herder puppy in opleiding. Bijna dagelijks wordt er een update gegeven over diensthond Bumper op hun Facebookpagina.

Hij is misschien wel het bekendste hondje van Nederland. Al sinds hij twee weken oud is, kunnen wij meekijken bij de opleiding van dit hondje. En deze week deed hij het volgende.

Socialiseren

Vrijdag kreeg Bumper een training socialiseren. Samen met zijn trainer Stephan ging hij een rondje door Rotterdam lopen zodat de pup kennis kon maken met alle inwoners en alle geluiden van het verkeer.

Een gebroken poot (van het baasje)

Het baasje van Bumper, Stephan, brak helaas zijn been waardoor de hond even uit logeren moet. Maar gelukkig wordt hij door een andere hondenbegeleider goed verzorgd.

Dieren en dierenarts

Gisteren kreeg Bumper zijn laatste prikje van de dierenarts. Hij werd ook meteen gewogen: met elf weken oud weegt hij 7,5 kilo.

En vandaag is een spannende dag: Bumper komt voor het eerst in contact met een politiepaard. Een spannend moment, maar het hoort erbij. 

Trainer Stephan

Thumbnail

Doordat trainer Stephan (foto rechts) even thuis zit met een gebroken been, staat de training van Bumper ook deels op pauze. "Als ik terug ben ga ik hem weer actief oefeningen aanleren, maar voorlopig zorgt mijn collega er voor dat Bumper veel prikkels binnenkrijgt", zegt Stephan. "Overal waar wij heengaan, gaat Bumper mee zodat hij later niet bang is."

Hoewel dit een kleine stagnatie is voor de training, is Stephan niet bang dat het invloed heeft op Bumper's opleiding. "Hij is net een spons, hij leert zo snel. Bumper kan al erg veel op jonge leeftijd. En zijn vader, Xantho, werkt al bij ons, dus we hopen dat het in de genen zit." 

Het kan nog 2 jaar duren voordat Bumper een volwaardige politiehond is, dus we hebben nog genoeg foto's en video's om naar uit te kijken.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`