Roelof Hemmen

Ga door, geef gas!

12 mei 2014 06:16

Nieuwslezer Roelof Hemmen over wat hem opvalt in zijn werk en privéleven.

Gehaald! Frits Wester en ik, tien uur per dag in een opgevoerde Volvo Amazone 131 uit 1967. Dik 2000 kilometer raggen langs gapende afgronden in de Alpen, smalle bosweggetjes door de Vogezen, door de Limburgse heuvels over steeds vlakker land naar de Hollandse kust. Frits aan het stuur en ik als navigator.

Thumbnail

Foto's: Joost Snel

De Tulpenrallye. Malligheid voor oude jongetjes (en eeuwig jonge meisjes!): vind op een verouderde kaart de juiste weggetjes en blijf
binnen de tijd. Niet uit te leggen, maar supergaaf.

"Ze hebben een hart voor al die zieltjes in de Mappa Mondo huizen, die ook het liefste gewoon willen spelen, willen vergeten dat ze zo ziek zijn, en dat ze niet thuis zijn"

Ik vertelde je vorige week waarom we meedoen. Omdat het leuk is! Maar ook voor Dani en Teun, en heel veel andere chronisch zieke kinderen die in de Mappa Mondo-huizen liefdevolle zorg en een thuis vinden, als dat in hun eigen gezin even moeilijk is. Dure zorg, waar niet genoeg geld voor is.

Thumbnail

Wij zijn niet verder gekomen dan de 65ste plaats, maar dat is niet erg: Mappa Mondo is de grote winnaar: 40.000 euro, met een diepe buiging voor de deelnemers en de sponsors van onze Volvo! Ze spelen met hun leven in ouwe auto's, ze verbranden geld, gewoon voor de lol. Maar ze hebben een hart voor al die zieltjes in de Mappa Mondo-huizen, die ook het liefste gewoon willen spelen, willen vergeten dat ze zo ziek zijn, en dat ze niet thuis zijn. Vandaag een k..dag, misschien is het morgen beter.

"Wat je fout deed, kun je goedmaken. Je krijgt wat je geeft. En wat er achter je ligt, is voorbij"

Ik zie een simpele parallel tussen rallyrijden en het leven zelf. Je bent nu hier, je moet naar de finish, en daartussen ligt de weg. Slingerend, stijgend en dalend. De tijd blijft tikken, steeds sneller lijkt het wel, en je mist hier en daar de afslag. Maar er komt altijd een nieuwe, en wat je fout deed, kun je goedmaken. Je krijgt wat je geeft. En wat er achter je ligt, is voorbij. Ga door, geef gas!

Mooi nummer van Johnny Cash, één zinnetje speelde steeds door mijn hoofd, deze week: ‘Drive on, don’t mean nothing, drive on’.