Nederland

Advocaat DBB-agent: 'Faris K. praat gewoon te veel'

24 februari 2017 23:10 Aangepast: 24 februari 2017 23:19
Beeld © ANP

"Ik kan Wilders geruststellen. Mijn cliënt praat gewoon te veel." Dat zei advocaat Peter Plasman bij Nieuwsuur over Faris K., de politiemedewerker van de Dienst Bewaken en Beveiligen die gelekt heeft over de beveiliging van Geert Wilders.

Volgens Plasman heeft K. informatie over kwetsbare plekken in de beveiliging van Geert Wilders gedeeld met twee vriendinnen. Dat zou hij gedaan hebben omdat hij probeerde indruk te maken op de vrouwen. De campagne van Wilders is volgens Plasman niet in gevaar geweest.

Geen criminele organisaties

K. werd maandag opgepakt. Volgens diverse media zou hij gelekt hebben naar criminele organisaties, maar daar is volgens het Openbaar Ministerie geen sprake van. Wel wordt hij ervan verdacht dat hij informatie over zijn werk in de privésfeer heeft gedeeld.

Tehen Faris K. werd eind 2015 al een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Volgens Plasman omdat hij een kenteken had laten natrekken, niet voor zijn werk, maar voor zichzelf. 

Publieke activiteiten

Na de aanhouding van K. besloot PVV-leider Geert Wilders al zijn publieke activiteiten op te schorten. "Zoveel onzekerheden, ik kan geen enkel risico nemen", verklaarde hij die beslissing.

Henk Krol van 50PLUS liet na de uitzending van Nieuwsuur weten dat hij een spoeddebat wil over de beveiliging van Wilders met minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie. De Tweede Kamer wil hij laten terugkomen van reces. Gisteren was de laatste vergaderdag van de Kamer. De komende weken zijn de politici op verkiezingscampagne.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`