EditieNL

GoPro: de ultieme selfie

21 mei 2014 16:00 Aangepast: 26 mei 2014 10:10
Beeld © Getty Images

Het is een van de hipste technologieproducten van dit moment: de GoPro-camera. Niet zo gek, want daarmee kun je de ultieme selfie maken, een foto waar niemand aan kan tippen.

Van een duiker die zwemt met haaien tot een surfer op metershoge golven. Met het HD-cameraatje GoPro op je hoofd of je helm kun je iedereen laten zien hoe goed je bijvoorbeeld bent in surfen, skiën of mountainbiken. Alles mag en kan, zolang je anderen maar aftroeft. 

Deze week gaat de camerabouwer zelf ook stunten door de beurs op te gaan. De bedoeling is om een bedrag van ruim 70 miljoen euro op te halen. 

Gat in de markt
De camera van zo'n 250 euro blijkt een gat in de markt. Veel sporters en natuurfotografen plaatsen hun foto's en video's online, waardoor het GoPro-virus zich steeds sneller verspreidt.

Reinder Rustema, docent nieuwe media, snapt de fascinatie voor het cameraatje wel. "Je kunt er de ultieme selfie mee maken. Met een GoPro kun je laten zien wat je kunt en hoe cool je bent." 

En dat zorgt voor een kick, ook bij het zien van de beelden:

Steeds stoerder

Thumbnail

Volgens trendwatcher Sander Duivestein is er altijd vraag naar cooler, hipper en sneller.

"Er is ook steeds meer mogelijk met camera's.  Ik denk dat er straks ook driedimensionale GoPro's komen. Door de camera's worden we één met de beleving. Er is bijvoorbeeld een filmpje waar een drone met een GoPro-camera over het hoogste gebouw van de wereld vliegt. Het lijkt net alsof je er zelf bij bent. Supertof."

 

EditieNL
`