Nederland

NS informeert reizigers over nieuwe chipkaart

01 juni 2014 18:30 Aangepast: 01 juni 2014 20:12
Beeld © ANP

De NS begint morgen een landelijke voorlichtingscampagne over de afschaffing van het papieren treinkaartje. Vanaf 9 juli kunnen reizigers namelijk niet meer met het bestaande papieren treinkaartje reizen.

ZIE OOK: Ov-chipkaart verplicht: dit moet je weten

Op NS-stations zijn de komende tijd extra medewerkers aanwezig. Ook gaat NS-personeel bejaarden- en verzorgingstehuizen af om hen te informeren over de veranderingen. 

1 euro duurder
Wie altijd een los kaartje koopt bij een NS-automaat, krijgt straks een kaartje met een chip erin. Daarmee moeten reizigers in- en uitchecken. Zo'n kaartje is 1 euro duurder, maar er zijn alternatieven.

Het zou best kunnen dat reizigers zo’n wegwerpkaartje deze week al in handen krijgen: de NS is namelijk nu al bezig om alle kaartautomaten om te bouwen. Daarmee hoor je dus ook al in- en uit te checken.

Als mensen de eerste maanden vergeten in te checken, is dat overigens geen probleem. "We zullen coulant zijn", aldus woordvoerder Erik Trinthamer.

Stations afgesloten
Vergeten in te checken is overigens straks best moeilijk: vanaf 1 augustus worden alle stations gefaseerd afgesloten en zijn dan alleen nog toegankelijk met een ov-chipkaart.

Amsterdam Centraal gaat waarschijnlijk pas eind 2015 dicht, Utrecht Centraal mogelijk nog later.

 

RTL Nieuws
`