Enquête woningcorporaties

Geen excuus, maar Maserati was 'dom'

06 juni 2014 12:15 Aangepast: 06 juni 2014 12:16
Beeld © ANP

Het personeel van woningcorporatie Rochdale moest oud-bestuursvoorzitter Hubert Möllenkamp er destijds op wijzen dat het rijden in een Maserati geen goed idee was.

Möllenkamp werd er door zijn werknemers op gewezen dat het een verkeerde beeldvorming opleverde als de baas van een stel sociale huurhuizen in zo’n dure auto reed. Dat zag hij daarna ook wel in, zegt Möllenkamp voor de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties.

“Ik maakte een verkeerde keus," zei de oud-bestuursvoorzitter. Hij vond het ook 'dom': “Het is toch geld van de huurders."

ZIE OOK: Kom maar op met die doorzichtige smoezen

Toch was er volgens Möllenkamp  in zijn geval eigenlijk niet zoveel bijzonders aan de hand: de Maserati zou niet zoveel hebben gescheeld met de auto's van andere bazen, die reden zo'n beetje in de zelfde prijsklasse, maar wel in andere types. En rijden met een chauffeur was ook normaal omdat er zoveel avondvergaderingen waren. Het merk Maserati was vooral het probleem, aldus Möllenkamp.

“Dit klinkt nog niet als een heel oprecht excuus”, zegt verslaggever Jos Heymans. “Pas op het moment dat het personeel begon te klagen en de raad van commissarissen besloot dat de auto weg moest, vond hij ook dat het een beetje uit de pas was. Maar toen heeft hij de auto toch nog niet weggedaan, maar nog anderhalf jaar ergens gestald.”

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore