Noodweer op Pinkpop

Pinkpopbaas: Bedankt voor luisteren naar Eric

10 juni 2014 05:21 Aangepast: 10 juni 2014 11:17

Pinkpopopperhoofd Jan Smeets heeft zijn publiek vannacht na afloop van de laatste act bedankt voor het bezoeken van de 45ste editie van het festival.

Maar hij was vooral verguld vanwege het feit dat het publiek zo goed had geluisterd naar presentator Eric Corton. Die gaf de bijna 70.000 bezoekers instructies vanaf het hoofdpodium toen tussen 20:00 en 21:00 uur het noodweer over Landgraaf trok. Corton riep het publiek onder meer herhaaldelijk op om uit de buurt te blijven van de metalen lichtmasten op het veld en om niet in paniek te raken.

Schade voorkomen
"Bedankt voor het luisteren naar Eric", zei Smeets toen hij na afloop van de afsluitende show van Metallica het podium betrad. "Dat heeft een hoop schade voorkomen."

Smeets zei verder dat het voor de tweede keer was dat zijn festival op dinsdag eindigde, in plaats van maandag. De eerste keer was in 1992 met een show van The Cult, die enorm uitliep.

ZIE OOK: Inktzwarte luchten en doorweekte mensen

Late Metallica
Het optreden van metalgrootheid Metallica eindigde deze keer na middernacht, omdat de show in verband met het noodweer pas ruim een uur en een kwartier later kon beginnen.

"Het was weer een mooie editie", sloot Smeets rond half een af. ,,Met in ieder geval de mooiste bliksem." Na de laatste tonen van de grote afsluiter stroomde het terrein snel leeg. Veel mensen waren - verregend en koud - al voortijdig richting uitgang vertrokken.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore