Noodweer op Pinkpop

MeteoGroup: geen kritiek op Pinkpop

10 juni 2014 11:15 Aangepast: 10 juni 2014 11:50

MeteoGroup, die weersverwachtingen geeft, heeft maandag geen kritiek willen uiten op de organisatie van Pinkpop en de burgemeester van Landgraaf, die het festival tijdens het noodweer van maandag lieten doorgaan. Dat liet MeteoGroup dinsdag weten.

In het televisieprogramma Knevel en Van den Brink zei meteoroloog Margot Ribberink maandag dat de organisatie een groot risico had genomen door de menigte niet te evacueren. Volgens een woordvoerder van Meteogroup was deze uitspraak op persoonlijke titel. "We betreuren het dat een onjuist beeld is ontstaan dat MeteoGroup het optreden van de organisatie en burgemeester van Landgraaf bekritiseert. Er is voor ons als MeteoGroup geen aanleiding om de afwegingen en het optreden van de festivalorganisatie en de burgemeester van Landgraaf in twijfel te trekken."

MeteoGroup geeft alleen advies over het weer. De festivalorganisatie en betrokken gemeente kunnen vervolgens zelf bepalen wat er moet gebeuren, stelt MeteoGroup. Maandagmiddag en -avond was er voordat de bui losbarstte intensief contact tussen MeteoGroup en de organisatie. Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf besloot na crisisoverleg met hulpinstanties en de organisatie dat het festival gewoon kon doorgaan en dat de bezoekers niet geëvacueerd hoefden te worden.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore