Enquête woningcorporaties

Staal: salaris zien in tijdsgewricht

12 juni 2014 17:08 Aangepast: 06 september 2015 16:55
Beeld © ANP

Voormalig Vestia-topman Erik Staal begrijpt de latere commotie over zijn salaris, dat in 2010 een half miljoen was inclusief pensioenbijdrage. Maar die beloning is volgens hem ontstaan in een ander tijdsgewricht.

Staal kon daarom voor de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties niet toegeven dat het geen passend salaris was voor de baas van een stel sociale huurhuizen. "Een getal zonder context geeft verkeerde conclusies", aldus Staal. 

ZIE OOK: Video: man verstoort verhoor ex-Vestia-topman Staal

In 1998 werd hem een salaris aangeboden en een 'perspectief' voor de jaren daarop. Staal wees erop dat andere corporaties hem ook wel hadden willen hebben en dat Vestia hem graag wilde houden. En in 2004 deed hij vrijwillig mee aan een onderzoek naar zijn salaris en daar heeft hij nooit meer wat op gehoord. 

Staal benadrukte dat het salaris niet zijn belangrijkste drijfveer vormde. "Voordat u de suggestie wekt dat ik het alleen om het geld deed: ik was alleen getriggerd om Vestia volkshuisvestelijk goed op de kaart te zetten", zei hij tegen de enquêtecommissie.

RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore