Nederland

'Broer Marianne Vaatstra reed in op uitgever'

20 juni 2014 19:26 Aangepast: 20 juni 2014 19:32

De uitgever die een omstreden boek over de moord op Marianne Vaatstra verspreidde in het dorp van Jasper S., zegt dat hij daarbij is aangevallen door een broer van Marianne.

J. Hans Mauritz zegt dat de broer met zijn auto op hem afreed. "Iemand naast me moest wegspringen. Daarna gooide hij een baksteen naar mijn hoofd, die ging rakelings langs me heen. Als ik geraakt was, was ik dood geweest."

ZIE OOK: Dorpsgenoten Jasper S. vinden omstreden boek op de mat

De politie bevestigt dat er bij de verspreiding van Het Verboden Dagboek een confrontatie is geweest, waarbij met een baksteen is gegooid. Of iemand ook had geprobeerd de uitgever aan te rijden, kon de politie niet zeggen. Ook niet of de aanvaller een broer van Marianne Vaatstra is.

Mauritz verspreidde vandaag zo'n 800 exemplaren van Het Verboden Dagboek in Oudwoude, de woonplaats van moordenaar Jasper S. In het boek wordt beweerd dat Jasper S. Marianne Vaatstra niet heeft vermoord, maar dat justitie de ware toedracht van de moord in de doofpot heeft gestopt. Dat valt niet goed bij de familie van Marianne.

 

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`