Nederland

Start Tour in Utrecht duurder dan gepland

04 juli 2014 19:33
Beeld © ANP

De start van de Tour de France volgend jaar in Utrecht, wordt duurder dan aanvankelijk is gezegd. De gemeente Utrecht heeft het budget voor de Grand Départ met de helft opgehoogd.

De start van de Tour de France volgend jaar in Utrecht, wordt duurder dan aanvankelijk is gezegd. De gemeente Utrecht heeft het budget voor de Grand Départ met de helft opgehoogd. De Domstad is momenteel aanwezig in het Britse Yorkshire, waar dit jaar de Tourstart is. Het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld start morgen. 

Budget verhoogd
Het budget voor de Tourstart in Yorkshire is 33 miljoen euro. Ter vergelijking: de start in Rotterdam in 2010 kostte 15 miljoen. De Tour in Utrecht zou tien miljoen euro gaan kosten, maar het budget is verhoogd naar 15,6 miljoen.

"We hebben vier scenario's uitgewerkt, waarbij het minimale scenario om een goede Tour te organiseren, een budget van tien miljoen behelsde. Het scenario waar wij voor wilden gaan en waar de gemeenteraad akkoord mee is gegaan, is 15,6 miljoen geweest. Daar zijn we nu naar aan het toewerken", zegt Martijn van Hulsteijn, directeur Tour de France Utrecht 2015, tegen RTL Nieuws-verslaggever Jeroen Wetzels.

Gat in begroting
Van de 15 miljoen voor de Utrechtse Grand Depart wordt de helft betaald door bedrijven. Er is nog een gat in de begroting. De gemeente heeft bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om subsidie gevraagd.

RTL Nieuws / ANP
`