Sport

Na de kater ook trots op Oranje

10 juli 2014 11:05 Aangepast: 10 juli 2014 11:50

Na de nederlaag van Oranje overheerste in de ochtendkranten de teleurstelling. De speciale editie van Metro die donderdagmiddag verschijnt, is positiever van toon.

'Oranje, bedankt', luidt de kop op de voorpagina. We mogen volgens de krant trots zijn op de 'onverwachte prestatie' van het Nederlands elftal.

Radiozender Q-music geeft op een andere manier een positieve draai aan de WK-uitschakeling met een ludieke website. "Nederland is door het verlies in de halve finale van het WK toch in mineurstemming en daarom roept Q op om positieve berichten te delen die moeten helpen de late uitschakeling wat luchtiger te zien", aldus de zender in een persbericht.

Op de website wezijngeenkampioenmaar.nl kunnen mensen een foto uploaden en een slagzin verzinnen, die telkens begint met 'We zijn geen kampioen maar...' '... we zijn verder gekomen dan gedacht', is een van de inzendingen, en: '... we zijn wel van de irritante voetbalreclames af'. '... Dirkie was goed!!!' vindt een van de inzenders. Anderen wijzen erop dat de hockeydames wél wereldkampioen zijn geworden en dat Lars Boom een Touretappe won.

Eén bezoeker laat een begeleidende tekst achterwege, omdat de foto voor zich spreekt: het logo van De Wereld Draait Door.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore