Alle dames die iedere dag eyeliner, rouge en lippenstift op hun gezicht smeren: stop! Make-up is uit.

Dames, stop met make-up

15 juli 2014 13:00 Aangepast: 16 juli 2014 10:47

Alle dames die iedere dag eyeliner, rouge en lippenstift op hun gezicht smeren: stop! Make-up is uit.

Wie dat zegt? Zangeres Colbie Caillat in haar liedje 'Try'. Ze is het beu dat onze maatschappij zo'n streng schoonheidsideaal aanhoudt en roept vrouwen op geen make-up meer te dragen. 

Haar oproep is een groot succes. Haar liedje is al meer dan 8,5 miljoen keer bekeken en past in de anti-make-up trend die via sociale media op gang is gekomen onder de hashtag no-make-up. Bekijk hier het liedje:

Ook mooi zonder

Thumbnail

Annic van Wonderen van I love fashion news legt uit waar de trend vandaan komt: "Je ziet steeds meer mensen die op Twitter en Instagram de hashtag no-make-up of nofilter gebruiken. Mensen willen laten zien dat ze ook zonder cosmetica of filter mooi kunnen zijn."

Annic vindt dit een goede ontwikkeling: "er zijn veel jongeren actief op sociale media. Die kan je nu laten zien dat je ook mooi kunt zijn zonder toevoegingen. Zij stimuleren elkaar." Ook celebs doen massaal mee aan de no-make-up-trend en plaatsen volop selfies. Bijvoorbeeld Rihanna (zie foto). 

Mooi zonder make-up?
Durf jij ook de reinigingsdoekjes te pakken en zonder make-up de straat op te gaan? Make-up artist Pascale Tesser heeft nog een paar tips om mooi te zijn zonder cosmetica:

1. Krul je wimpers. Doe dat met een krultang.

2. Zorg goed voor je huid. Gebruik dus een goede, voedende dagcrème die past bij jouw huidtype. Daarmee zorg je ervoor dat je huid in goede conditie is. 

3. Gebruik transparante foundation. En smeer een cream blush op je wangen. 

4. Borstel je wenkbrauwen. Daardoor valt het licht meer in je gezicht en komt je uitstraling beter tot uiting. 

5. Zorg voor een nette haardos. Vet haar is uit den boze. Geef je haar om de twee weken een maskertje en was het niet al te vaak. Om de dag is het beste. 

POLL MEE: Durf jij zonder make-up de straat op? 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`