EditieNL

Met deze meditatie-apps word je zen zonder de deur uit te gaan

08 maart 2017 15:22 Aangepast: 08 maart 2017 18:38
Beeld © iStock

Mediteren is al lang niet meer alleen voor hippies, het is zelfs hartstikke modern. Je kunt het tegenwoordig ook gewoon thuis doen. Wil jij graag zen worden zonder de deur uit te hoeven? Dan kunnen deze apps je daar misschien bij helpen.

Meditation Made Simple

Deze app is ontwikkeld door Russel Simmons, de man achter Run DMC. De app is onderdeel van zijn boek over geluk. Simmons zelf neemt je stap voor stap mee door een meditatie. 

Omvana

App Omvana wordt door de makers 'je eigen meditatie en mindfulness leraar' genoemd. Met ontspannende yogamuziek en teksten van bekende meditatietrainers zorgt deze app ervoor dat je beter slaapt, ontspant en 'je leven kan veranderen'.

Headspace

Headspace is een van de bekendste en meest gebruikte meditatie-apps. Je leert de basis van mediteren en kan met je vrienden in contact blijven. Let op: na het behalen van het eerste level moet je voor deze app betalen. 

Calm

Deze meditatie-app biedt begeleide meditaties, ademhalingsoefeningen en 'sleep stories' die je helemaal kalm moeten maken. 

Simple Habit Meditations

​Heb je niet zoveel tijd, maar wel zin om te mediteren? Simple Habit Meditations maakt je volgens de makers al zen in vijf minuten. De meditaties zijn gemaakt door psychologen van Harvard Universiteit. 

Relax Melodies

Wat biedt Relax Melodies? Vogelgeluiden, een waterval, een kampvuur: allerlei rustgevende melodieën om te mediteren of in slaap te vallen.

VGZ Mindfulness Coach

Zorgverzekeraar VGZ biedt ook een meditatie-app aan. Deze app zou je door middel van een coach helpen om zelfbewuster en relaxter te worden. 

Alle apps zijn beschikbaar voor iOS en Android. 

Bekijk hier de hele reportage: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`