EditieNL

Nostalgie: wat was de autorit naar de camping toch leuk

14 juli 2017 15:11 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © iStock Images

De meeste van ons zijn wel eens op een oerhollandse vakantie geweest met de caravan of tent. Voordat de vakantie echt begon, moest je de lange autoreis met je broers of zusjes doorstaan. Als je ooit zo'n lange reis hebt gemaakt, dan zul je deze dingen zeker herkennen.

Voordat deze zomer echt begint, denken we eerst nog even terug aan de vakanties van vroeger. Het zal je namelijk verbazen wat voor een dingen we állemaal hebben gedaan onderweg naar de camping.

'Gezellig' op de achterbank

Het is geen echte zomervakantie, als je niet op de achterbank ruzie hebt gehad met je broer(s) en/of zus(sen). 'Je zit op mijn helft van de bank!', klinkt vast bekend. Nu dat we ouder zijn, hebben we pas door wat voor een hel dat voor onze ouders moet zijn geweest. 

Of als we onze ouders niet gek maakten met ruzie, irriteerden we ze op andere manieren. Wie kent er niet de 99 potjes vet die op de tafel zijn gezet of 'zijn we er al?'. 

Simpelere tijden

De kinderen hebben tegenwoordig de nieuwste gadgets om zich te vermaken op de achterbank, maar vroeger was het allemaal simpeler. Toen had je het grote Donald Duck vakantieboek of cassettebandjes vol met nummers die je van de radio had opgenomen.

Ook bestonden er natuurlijk nog geen navigatiesystemen. Het was dan ook best spannend om je moeder met een grote kaart op de bijrijdersstoel te zien prutsen, of je vader die op zijn beste Frans de weg aan iemand vroeg.

Stickers en muziek

Dan nog een paar dingen die we meenamen in de auto. Wie kent de stickers op de ruiten nog? Of het handige scherm met vakjes die je kan ophangen aan de stoel voor je? Dat waren nog eens tijden.

Thumbnail

Om tenslotte weer in de sfeer te komen van de vakantie van toen, zijn hier een paar zomerhits van vroeger. Die kun je vast nog fonetisch meezingen. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`