20.000 euro binnen

WNF crowdfundt een koraalrif bij elkaar

13 augustus 2014 12:41 Aangepast: 06 september 2015 16:57
Beeld © WNF

Een crowdfundactie van het Wereld Natuur Fonds (WNF) is een enorm succes geworden. De eerste 20.000 euro om een koraalrif bij Belize te herstellen is binnen, het WNF gaat nu voor de 200 procent.

Het WNF is al langer bezig met het aanplanten van koraal. Het geld dat werd opgehaald bij de crowdfunding-actie wordt gebruikt om nieuw koraal aan te planten in het Seastars Koraalrif bij Belize. 

'Op naar de 200 procent'
Het is nu de bedoeling dat er nog eens 20.000 euro binnenkomt om spullen voor de langere termijn te kopen. "Denk aan een duikset, het huren van een boot en een camera om het project vast te kunnen leggen", zegt WNF-woordvoerder Dylan Gruijl.

Het terug laten groeien van koraal gaat met stalen frames waaraan stukjes koraal zijn bevestigd, legt Gruijl uit. Die frames worden op verschillende plekken rondom het koraalrif gezet, zodat het sneller teruggroeit. 

Tweede actie
Het is de tweede keer dat crowdfunding wordt ingezet voor projecten van het WNF. Ook bij een eerder project, dat vorig jaar werd gehouden, werd het bedrag snel binnengeharkt. Binnen twee maanden werd 10.000 euro opgehaald om eco drones mee te kopen, onbemande vliegtuigjes waarmee bedreigde diersoorten in de gaten gehouden kunnen worden.

"Je merkt dat mensen het leuk vinden om in concrete projecten te investeren", zegt Gruijl. Het grootste deel van de financiering van het WNF komt van donateurs. "Dat wordt gebruikt voor projecten die ook belangrijk zijn, maar minder sexy."

RTL Z Toekomstmakers
`