Nederland

Gezocht: honderden bestolen bejaarden

02 september 2014 12:37 Aangepast: 02 september 2014 13:43
Beeld © politie.nl

Een 31-jarige vrouw heeft zeker 400 tot 500 bejaarden bestolen door met een smoes hun kamer binnen te dringen. Nu is de politie op zoek naar de eigenaren van honderden gouden en zilveren sieraden.

Vrijdag wordt in Apeldoorn een kijkdag gehouden voor slachtoffers van de diefstallen. Wie wil komen kijken, moet het proces-verbaal van de diefstal meenemen en een paspoort. Afbeeldingen van de gestolen sieraden zijn nuttig.

ZIE OOK: Dief steelt verlovingsring bruid op huwelijksdag

Ouder bejaardentehuis
Foto's van een aantal teruggevonden spullen staan op de site politie.nl. Een deel van de sieraden wordt vanavond ook getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De in juli opgepakte dievegge reisde de afgelopen twee jaar het hele land door. Juwelen met een hoog goudgehalte kon ze aan een opkoper kwijt. Maar omdat de vrouw zoveel mogelijk sieraden tegelijk stal, had zij thuis nog honderden gouden en zilveren spullen van minder waarde liggen.

De vrouw bezocht oudere bejaardentehuizen. Moderne gebouwen liet ze links liggen, omdat de beveiliging daar beter is. Ze ging op dinsdagen en zondagen op pad en kwam meestal rond het tijdstip van de lunch binnen. Ze wist uit ervaring dat het dan vrij stil is op de gangen in de huizen. Ze klopte aan bij bewoonsters en zei dat ze een medewerkster was.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore