Nederland

Reisadvies Turkije gewijzigd na diplomatieke rel, 'mijd drukke plaatsen'

13 maart 2017 09:05 Aangepast: 13 maart 2017 12:47
Souvenirwinkel bij Blauwe Moskee in Istanbul (archief) Beeld © ANP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije gewijzigd. Het ministerie raadt mensen niet af om naar Turkije te reizen, maar roept wel op alert te zijn en samenscholingen en drukke plaatsen te mijden.

In het reisadvies wordt expliciet verwezen naar de diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije sinds de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag. 

Eigen verantwoordelijkheid

Het wordt niet afgeraden om naar Turkije te gaan. Het ministerie vindt nog steeds dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun veiligheid en voor de beslissing om wel of niet naar het land te gaan. 

Buitenlandse Zaken wijst erop dat in heel Turkije een verhoogd risico op terroristische aanslagen geldt. Ook moeten mensen niet naar het grensgebied met Syrië reizen. 

Telefoontjes reizigers

Reisorganisaties Corendon en TUI laten weten op dit moment geen reden te zien om hun reizen naar Turkije niet aan te passen naar aanleiding van dit gewijzigde reisadvies. TUI heeft dit weekend 'hooguit tientallen' telefoontjes van verontruste reizigers gekregen. 

Beelden van de rellen in Rotterdam:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`