Nederland

Onderzoek: Groot aantal voorwerpen doorboorde MH17

09 september 2014 09:56 Aangepast: 09 september 2014 10:15

Vlucht MH17 is van buitenaf doorboord door een groot aantal voorwerpen met hoge energie en is in de lucht uiteengevallen. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) in zijn tussentijdse rapport over de vliegramp.

Waardoor het vliegtuig is geraakt, staat niet in het rapport. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de crash is veroorzaakt door een technisch mankement of door handelingen van de bemanning.

Vluchtrecorders
De onderzoekers hebben geen bewijs gevonden dat de vluchtrecorders zijn gemanipuleerd. Daar werd voor gevreesd nadat separatisten de recorders in handen hadden gekregen.

ZIE OOK: Nog veel bezittingen op rampplek MH17

De OVV concludeert verder dat er geen aanwijzingen zijn dat er voorafgaand aan de crash sprake was van een storing of een noodsituatie. Het is niet mogelijk geweest voor de onderzoekers om uitgebreid onderzoek te doen op de wrakstukken.

Definitief rapport
De OVV doet onderzoek naar de ramp met vlucht MH17. Volgens internationale regelgeving moet er bij onderzoeken naar ongevallen in de luchtvaart altijd een voorlopig rapport gepresenteerd worden, met de eerste resultaten.

Het definitieve rapport van de raad verschijnt pas over een jaar.

ZIE OOK: Ooggetuigen: MH17 neergehaald met Russische raket

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`