Doden en chaos in muur van mist

Verzekeraar: reconstructie A58-botsingen vrijwel onmogelijk

17 september 2014 18:29 Aangepast: 17 september 2014 19:06
Beeld © ANP

Het is vrijwel onmogelijk om de kettingbotsingen op de A58 te reconstrueren. De verzekeraars zullen vanwege de chaos en de uitzonderlijke aard van het ongeval coulant omgaan met de schade die automobilisten hebben opgelopen.

"Er was sprake van een enorme chaos. Dat maakt reconstructie erg moeilijk", stelt Marinus Schroevers, directeur van ZLM Verzekeringen tegen RTL Nieuws. ZLM Verzekeringen heeft  vooral klanten in Zeeland en Noord-Brabant. 

"Mensen moesten soms al doorrijden van de politie terwijl ze nog geen gegevens hadden uitgewisseld met de persoon die achterop was gereden of aan de zijkant was gereden. Mensen zijn soms van drie of vier kanten tegelijk geraakt. Het zal echt vrijwel een onmogelijke opgave worden om een hele goede reconstructie te maken."

ZIE OOK: Verzekaars: afwikkelen schade is legpuzzel

Normaal geldt het aansprakelijkheidsrecht. Schroevers licht toe: "Dan kijken we wie, wie heeft aangereden. In principe is dan de achteroprijder aansprakelijk voor de schade van degene die ervoor zat. Als niet bekend is wie degene is die achterop is gereden, dan zullen we naar een andere regeling toe moeten."

ZLM Verzekeringen is nu met het Verbond van Verzekeraars bezig om te kijken welke verzekeraars erbij betrokken zijn. "Dan moeten we kijken hoe we een gecoördineerde aanpak kunnen realiseren."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore