Nederland

Massaal eerbetoon Ajax-supporters voor Nouri

14 juli 2017 19:49 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Ook spelers van Ajax zijn bij het eerbetoon. Beeld © ANP

Honderden supporters van Ajax en ook veel buurtbewoners zijn bijeengekomen bij het huis van Abdelhak Nouri in de Amsterdamse wijk Geuzenveld. Met gezang en fakkels steken ze de familie een hart onder de riem.

Gisteren werd duidelijk dat Nouri ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Afgelopen zaterdag zakte hij plotseling in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen de Duitse club Werder Bremen door hartritmestoornissen. 

Fakkels en liederen

Supporters van de harde kern van Ajax, de F-Side, organiseerde vanavond een grote steunactie voor 'Appie'. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Honderden supporters en ook buurtbewoners zijn samen gekomen op het pleintje waar hij opgroeide en bij het ouderlijk huis. Daarbij worden veel fakkels afgestoken en liederen gezongen.

 

Dat eerbetoon doen de supporters op hun eigen manier. "Er is veel herrie gemaakt met vuurwerk en motoren. Er wordt gezongen en geklapt", vertelt RTL-verslaggever Britta Sanders. "Wat mij echt opvalt is dat heel veel mensen die ik spreek echt ontroerd zijn en met tranen in de ogen staan."

Terug in Amsterdam

De 20-jarige Nouri is vandaag vanuit Oostenrijk teruggevlogen naar Amsterdam. De voetballer van Ajax is inmiddels opgenomen in het AMC-ziekenhuis in de hoofdstad. Daar wordt hij verder behandeld.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`