Nederland

Gemeente Urk: koop geen kinderpostzegels

26 september 2014 08:19 Aangepast: 26 september 2014 12:33

De gemeente Urk boycot de actie van stichting Kinderpostzegels Nederland. In de gemeenteraadsvergadering kreeg fractievoorzitter Jan Koffeman van Hart voor Urk unaniem steun voor zijn oproep om geen kinderpostzegels te kopen.

Dat meldt omroep Flevoland. Uit de opbrengst van de kinderpostzegels zouden volgens Koffeman anti-Israëlische projecten worden betaald. Zo zou bijvoorbeeld de organisatie Holy Land Trust met geld van de kinderpostzegels leden van Hamas trainen. 

De meeste basisscholen op Urk doen overigens al jaren niet mee aan de actie voor kinderpostzegels, om administratieve redenen.

'Kinderpostzegels bedrijft politiek'
Urk volgt daarmee een oproep van de Stichting ClearFacts, dat voortkomt uit de vroegere stichting Geen Kerkgeld voor Geweld. Om die reden richt de organisatie zich specifiek tot leden van Nederlandse kerken. Die stichting vindt dat Kinderpostzegels Nederland politiek bedrijft door Palestijnse organisaties met een politieke agenda te steunen. 

Kinderpostzegels Nederland zegt dat het onterecht is dat The Holy Land Trust 'wordt neergezet als een organisatie die geweld propageert'. "Er gaan op dit moment berichten rond dat Stichting Kinderpostzegels Hamas zou ondersteunen. Dit is absoluut niet waar."

Muziektherapie
The Holy Land Trust verzorgt onder andere een training geweldloze communicatie. "Deze training is in 2006 ook aan mensen van Hamas gegeven in de hoop dat zij hiermee zouden bijdragen aan een geweldloze oplossing van het conflict. Kinderpostzegels financiert deze trainingen overigens niet", zo staat in een verklaring op de site.

"Het project dat wij steunen bij the Holy Land Trust is muziektherapie voor getraumatiseerde kinderen, zodat zij zich beter kunnen concentreren op school en thuis."

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`