Nederland

1400 asielzoekers naar vakantiepark Oranje

26 september 2014 18:49 Aangepast: 29 oktober 2014 15:23
In Zwolle worden de asielzoekers opgevangen in zulke zalen met stapelbedden Beeld © Rik Konijnenbelt

Vakantiepark Oranje in Drenthe wordt een opvangcentrum. Het heeft plek voor maximaal 1400 asielzoekers, vooral vluchtelingen uit Syrië.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en het vakantiepark sloten hierover gisteren een overeenkomst. Die geldt voor in ieder geval drie jaar. Het gaat om de grote overdekte speelhal voor kinderen, een voormalige aardappelmeelfabriek en bijbehorend bungalowpark.

ZIE OOK: Vluchtelingen ondergebracht in Zwolse IJsselhallen

De eerste vluchtelingen komen volgende week al aan. Het attractiepark, dat al in de verkoop stond, sluit daarom per direct de deuren. Een deel van het personeel kan misschien voor het COA aan de slag. 

Burgemeester Jan Broertjes van Midden-Drenthe realiseert zicht dat zo'n grote groep vluchtelingen 'een grote impact heeft op een klein dorp als Oranje'. "Maar wij willen ook onze verantwoordelijkheid nemen."

Toestroom van vluchtelingen
Het COA is het hele land met spoed op zoek naar opvangmogelijkheden vanwege de grote toestroom van vluchtelingen uit vooral Syrië, Somalië en Eritrea. Eerder werd bekend dat er in Drenthe ook opvang komt in de voormalige gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen (1000 bedden) en de penitentiaire inrichting Bankenbosch in Veenhuizen (400).

ZIE OOK: Asielzoekersacademie gaat van start

 

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore