Sport

Didier Martel terug bij FC Utrecht als scout

03 oktober 2014 16:59 Aangepast: 07 oktober 2014 17:33

Didier Martel (42) keert terug op het oude nest. De Franse oud-speler van FC Utrecht heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan de Domstedelingen als scout. Dit meldt de site van de FC.

Martel zal zich met name toeleggen op de Franse competities. Hoofd scouting Jordy Zuidam, die nog met hem samenspeelde, is blij met de nieuwe scoutingsaanwinst. "Didier is een grote persoonlijkheid met een dito netwerk in de voetballerij en veel ervaring als profspeler op het hoogste niveau. Dankzij de komst van Didier kunnen we het Franse voetballandschap beter in kaart brengen", meent hij.

Zuidam vervolgt: "Wij zijn er niet alleen van overtuigd dat we daarvoor in de persoon van Didier de juiste hebben vastgelegd, we geloven ook in het spelerspotentieel dat Frankrijk te bieden heeft. Een recent voorbeeld dat die opvatting kracht bijzet, is Jacob Mulenga. Die trok van de Franse Eerstedivisionist Chateauroux naar FC Utrecht en groeide hier uit tot een veel scorende en populaire speler, zoals Didier in zijn tijd dat ook was.''

Populair

De voormalig aanvaller is zelf ook verheugd met zijn terugkeer in de Domstad. De Fransman was mateloos populair in Utrecht. "Na mijn vertrek ben ik de club altijd blijven volgen. Ik bekeek de topwedstrijden op televisie en zocht geregeld op wat de resultaten van de ploeg waren. Ik bewaar goede herinneringen aan mijn Utrechtse periode. De club en de fans hebben indruk op me gemaakt. Dat ik nu in Frankrijk mag scouten voor FC Utrecht, zie ik als een grote eer en een mooie uitdaging. Frankrijk barst van het voetbaltalent. Aan mij nu de mooie taak dat goed in kaart te brengen."

FC Utrecht maakt er inmiddels een traditie van om oud-spelers vast te leggen. Michael Mols, Stefaan Tanghe, Ab Plugboer en Sander Keller werken er bijvoorbeeld al als scouts

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore