Nederland

Camiel Eurlings schikt met OM in zaak mishandeling van ex-vriendin

16 maart 2017 19:37 Aangepast: 16 maart 2017 20:14
Camiel Eurlings met zijn toenmalige vriendin Tessa Rolink. Beeld © ANP

Oud-minister Camiel Eurlings gaat in op een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie in een langlopend conflict met zijn ex-vriendin. Het OM vond voldoende bewijs dat Eurlings zich in de zomer van 2015 schuldig heeft gemaakt aan 'eenvoudige mishandeling'. Eurlings wordt niet vervolgd.

Dat laat een woordvoerder van Eurlings weten. "Hij heeft woensdag het aanbod van het OM geaccepteerd om de voor alle partijen vervelende en langslepende zaak nu te kunnen afsluiten", zegt hij. "Over de inhoud van de transactie in deze privézaak worden geen verdere mededelingen gedaan."

Gebroken elleboog

Eurlings zou zijn vriendin in juli 2015 hebben geslagen. In december van dat jaar deed ze aangifte van mishandeling, zelf zei ze toen dat Eurlings haar zwaar heeft mishandeld.

Hij zou haar hebben geslagen na afloop van een feestje in Valkenburg, en ze zegt dat ze daar gescheurde oorlellen en een gebroken elleboog aan overhield. In juli 2016 deed Eurlings aangifte tegen zijn ex-vriendin vanwege smaad en poging tot afpersing of chantage.