Nederland

Doodrijder 19-jarige Fleur reed ruim 100 kilometer te hard

17 maart 2017 12:30 Aangepast: 17 maart 2017 12:37
Politieonderzoek op de plek van het ongeluk. Beeld © Foto Miché

De dood van de 19-jarige Fleur, die vorig jaar in Loosdrecht werd aangereden, veroorzaakte in het dorp een enorme schok. Nu is bekend hoe hard de automobilist reed tijdens de straatrace die hij hield met zijn zoon: tussen de 150 en 187 km per uur, op een weg waar 50 km per uur is toegestaan.

Dat blijkt uit onderzoek van het Openbaar Ministerie, waar NH Nieuws over bericht.

ZIE OOK: Dorp geschokt om dood Fleur (19): slachtoffer van 'malloten'

Straatrace met zoon

De verdachte, een man van 53 die volgens politieonderzoek te veel had gedronken, hield een straatrace met zijn zoon, die in een Mini achter hem aanreed. De man reed zelf in een Porsche.

Op de Nieuw-Loosdrechtsedijk ging het mis. De 19-jarige Fleur draaide met haar Toyota de weg op, en kon de Porsche, die dus veel te hard reed, niet meer ontwijken. Fleur raakte zwaargewond toen haar auto vol in de flank werd geraakt.

Dood door schuld 

Twee weken lang vocht Fleur voor haar leven. Ze lag in coma, had meerdere botbreuken en twee gebroken nekwervels. Uiteindelijk overleed zij aan de gevolgen van haar verwondingen. 

De bestuurder kan maximaal negen jaar cel krijgen. Hem wordt dood door schuld ten laste gelegd. De zoon wordt vervolgd voor medeplegen. De eerste zitting in de zaak is waarschijnlijk in juni.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`