Ophef om Zwarte Piet

Gesnapt: opnames Sinterklaasjournaal (met witte piet!)

14 oktober 2014 13:20 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © AS Media

Een oplettende fotograaf zag in Gouda een filmploeg opnames maken. Tussen de zwarte pieten is duidelijk een witte piet te zien.

Het gaat zeer waarschijnlijk om opnames van het Sinterklaasjournaal. De NTR wil eigenlijk niet reageren, maar ontkent het niet.

ZIE OOK: Zwarte Piet-discussie speelt niet op platteland 

De NTR zegt de maatschappelijke discussie over Zwarte Piet wel op de voet te volgen. "Wij zijn ons bewust van de rol van het Sinterklaasjournaal in de beleving van het Sinterklaasfeest in Nederland." Toch mengt het programma zich niet actief in de discussie over Zwarte Piet. "De gevolgen die de discussie heeft voor de traditie en beleving van het Sinterklaasfeest in de samenleving zullen ook hun weerslag vinden in onze programma's." 

ZIE OOK: Zwarte Piet bij landelijke intocht bruin en kaaskleurig 

Bronnen bij de gemeente Gouda zinspelen erop dat het op de foto om opnames van het populaire kinderprogramma gaat. Maar wat die witte piet ertussen doet? Dat zullen we moeten afwachten. "Dat zal vanzelf uit de programma’s blijken", aldus de NTR. De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal is op 11 november.

RTL Nieuws
`