Nederland

Dieven drogeerden homoseksuele slachtoffers

14 oktober 2014 15:31 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © ANP

Twee mannen worden ervan verdacht dat ze een reeks diefstallen hebben gepleegd in het homodatingcircuit. Ze zouden een aantal slachtoffers hebben gedrogeerd met scopolamine, een middel dat wordt gebruikt tegen reisziekte.

In mei werd een 53-jarige man dood gevonden in zijn huis in Apeldoorn. Ook hij zou slachtoffer zijn van het stelende duo. Specialisten onderzoeken nog of een hoge dosis scopolamine de doodsoorzaak was. Wel is al zeker dat er scopolamine in zijn lichaam zat. Na de dood van de man werd met zijn pinpas geld opgenomen.

ZIE OOK: Voetganger aangereden op snelweg rond Amsterdam

Naast de overleden Apeldoorner denkt de politie nog twee slachtoffers van het duo te hebben gevonden. Ook zij hadden scopolamine binnengekregen, maar ze hebben daar geen blijvend letsel aan overgehouden. Allebei hebben ze wel verklaard dat ze zich niet lekker voelden.

De verdachten, mannen van 41 en 35 jaar oud, legden volgens het Openbaar Ministerie via datingsites contact met homo's. Tijdens afspraakjes keken ze de pincode van hun slachtoffers af en stalen ze hun pinpas. Soms namen ze ook huissleutels en andere spullen mee.

Negen andere aangiften
Als de diefstal was gelukt, dan verbraken de mannen het contact met hun slachtoffers en haalden ze geld van de rekeningen van de slachtoffers. Naast de drie scopolaminezaken onderzoekt de politie nog negen aangiften tegen het duo.

In de loop van het onderzoek naar de diefstal kreeg de politie een verdachte in het vizier. Die werd herkend op beelden die de politie bij RTV Noord-Holland toonde. De man werd in juli samen met de andere verdachte aangehouden. In het huis van een van hen vond de politie duizenden xtc-pillen. De verdachten komen uit Bloemendaal en Bussum.

 

 

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`