Onderzoek MH17-vliegramp

Vrachtwagens met spullen MH17 in Charkov

14 oktober 2014 15:44 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Op de rampplek zijn veel persoonlijke spullen gevonden Beeld © AFP

Twee vrachtwagens met bezittingen van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 zijn aangekomen in Charkov. Daar worden ze onderzocht.

"Na het eerste onderzoek worden de spullen zo snel mogelijk naar Nederland gevlogen. Het is nog niet bekend wanneer dit precies zal gebeuren", zegt het ministerie van Veiligheid en Justitie.

ZIE OOK: Kabinet erkent: delen rampgebied MH17 door niemand doorzocht

In de vrachtwagens zit 9 kubieke meter aan spullen, zoals kleren, post, creditcards, knuffels en foto's. Ze werden gisteren op de rampplek verzameld.

Vandaag niet gezocht
Het is nog niet bekend wanneer er verder wordt gezocht op de rampplek. Vandaag gebeurde dat niet, omdat het te onveilig was. Ondanks de wapenstilstand die werd afgesproken tussen Oekraïne en de rebellen, wordt er nog steeds gevochten in de omgeving. Daarom kijkt de repatriëringsmissie elke dag of het mogelijk is om naar de rampplek te gaan.

Bij de ramp met vlucht MH17 kwamen alle 298 passagiers en bemanningsleden om het leven. 272 van hen zijn inmiddels geïdentificeerd, onder wie 175 van de 196 Nederlandse slachtoffers.

 

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore