Onderzoek MH17-vliegramp

Nabestaande zoekt zelf naar sporen nichtje op rampplek

19 oktober 2014 18:42 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © AFP

Een nabestaande van een van de Nederlandse slachtoffers van MH17 is het wachten zat. Hij is op eigen initiatief naar de rampplek gegaan om te zoeken naar sporen van zijn nichtje.

Robby Oehlers zoekt naar sporen van zijn nichtje Daisy (20), die nog altijd niet is geïdentificeerd. Dat meldt de NOS. Daisy was samen met haar 23-jarige vriend op vakantie. Van haar ontbreek tot nu toe ieder spoor. "Dit is ongelooflijk", zegt Oehlers tijdens het bezoek aan de plek waar het toestel naar beneden kwam.

"Het is veel erger dan ik me had voorgesteld. Er liggen nu niet eens lichamen. Maar kun je je voorstellen dat je met alle plezier op vakantie gaat en dan zo eindigt? Dit is bijna onwerkelijk gewoon", vertelt hij tegen de NOS.

Via via legt Oehlers contact met de rebellen in Donetsk en legt hij uit wie hij is en wat hij wil. De rebellen hebben hem toegezegd te helpen om zijn doel te bereiken.

Afgeraden
De Nederlandse autoriteiten hadden Oehlers afgeraden om individueel actie te ondernemen. Oehlers kan dat vanwege het gevaar deels begrijpen. Het zoeken naar sporen van zijn nichtje lijkt ook vrij onbegonnen werk. "Het liefst zou ik hier in een tentje gaan zitten en rustig gaan zoeken. Maar er is geen beginnen aan. Het gebied is te groot."

ZIE OOK: 20 slachtoffers nog niet geïdentificeerd

 

 

 

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore