Seriemoordenaar Patrick S.

Patrick S. blijft moord op Nanda Kerklaan ontkennen

27 oktober 2014 13:11 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Patrick S. in februari voor de rechtbank. Beeld © ANP

Patrick S. heeft voor het Haagse gerechtshof vastgehouden aan zijn verklaring dat niet hij, maar medeverdachte Tim S. de 43-jarige Nanda Kerklaan in 2010 met een stalen staaf heeft gedood. "Ik heb gezien wat er gebeurd is", zei S. vanochtend.

Kerklaan werd van haar fiets geslagen met een stalen staaf die eigendom was van Patrick S. Ze overleefde de aanval niet.

De tot levenslang veroordeelde Patrick S. staat nu met Tim S. in hoger beroep terecht voor dit misdrijf op de Malledijk in Spijkenisse. S. moet zich ook verantwoorden voor de moord op Farida Zargar op 5 augustus 2010 in Spijkenisse, en een poging tot moord op een Poolse man een jaar later. De moord op Zargar heeft Patrick S. wel bekend.

ZIE OOK: Joke L. toch niet vermoord door seriemoordenaar Patrick S.?

De rechtbank in Rotterdam legde hem eerder levenslang op. Daar hield hij zijn kaken op elkaar. Nu de twee moorden en een poging tot moord op een Poolse man in hoger beroep worden behandeld, heeft hij besloten wel te verklaren.

Volgens Patrick S. ging Tim 'prat' op hoe hij Kerklaan met de ijzeren staaf op het voorhoofd had geslagen. "Hij zei dat hij iets zag aankomen en stak arm met staaf strak uit en raakte Kerklaan vol op het hoofd. Tim was in een soort extase, hij schreeuwde dat hij iemand van de fiets had gemept."

Patrick S. legde het slachtoffer volgens eigen zeggen in de berm en gooide haar fiets op het ijs langs de dijk. Daarna zijn hij en Tim S. weggerend, stelde hij. Patrick ontkent dat hij het slachtoffer heeft beroofd.

ZIE OOK: Pleegde het 'Beest van Spijkenisse' meer moorden?

In het begin van zijn detentie bekende Patrick S. tegen een informant wel dat hij een vrouw had beroofd en op haar hoofd had geslagen. "Ik heb toen veel uit mijn duim gezogen. Dat was grootspraak. Ik werd uit de tent gelokt door grote berovingsverhalen van de informant. Toen heb ik een groot verhaal verzonnen", legde hij aan de rechter uit.

"Er zijn niet genoeg woorden om te zeggen hoe vreselijk dit is voor de slachtoffers.’’ Daarom moet in zijn ogen de waarheid nu boven tafel komen.

De zaak wordt behandeld in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam, waar het Haagse hof voor deze gelegenheid zijn intrek heeft genomen.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore