Seriemoordenaar Patrick S.

Deskundigen: Geef seriemoordenaar Patrick S. tbs

27 oktober 2014 17:17 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © ANP

De tot levenslang veroordeelde Patrick S. is volgens het Pieter Baan Centrum verminderd toerekeningsvatbaar, bleek tijdens de zaak rond de dood van Nanda Kerklaan.

Volgens het PBC lijdt Patrick S. aan een autistische stoornis. Hij heeft volgens gedragsdeskundigen een zeer beperkt vermogen zijn eigen gevoelens en die van anderen te begrijpen. Daarom adviseert het PBC een tbs-behandeling. Als het hof dat advies overneemt, zal de levenslange veroordeling in dit hoger beroep hoogstwaarschijnlijk aangepast worden.

S. wordt met medeverdachte Tim S. ervan verdacht de 43-jarige Kerklaan in 2010 met een stalen staaf te hebben gedood. Volgens S. is niet hij maar Tim daarvoor verantwoordelijk. Kerklaan werd met een stalen staaf die van Patrick was, van haar fiets geslagen en bezweek aan haar verwondingen.

ZIE OOK: Seriemoordenaar bekent moord op Farida Zargar

Patrick S. staat nu met Tim S. (22) in hoger beroep terecht voor dit misdrijf op de Malledijk in Spijkenisse. Ook moet hij zich verantwoorden voor het doden van Farida Zargar op 5 augustus 2010 in Spijkenisse en met Tim nog voor een poging tot moord op 24 maart 2011 op een Poolse man een jaar later, die ze wilden beroven.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore