EditieNL

Wil je Max in het echt zien racen? Dan moet je hier naartoe

22 maart 2017 14:50 Aangepast: 22 maart 2017 18:33
Max Verstappen. Beeld © ANP

Met het nieuwe Formule 1-seizoen voor de deur is de aanhang van Max Verstappen groter dan ooit. En veel mensen zouden wel eens een race willen bijwonen, hoe duur dat ook is. Waar kan je als Verstappen-fan het beste Formule 1 kijken?

Dit weekend is de Grand Prix van Australië. De hoop op succes van Max is dit jaar erg groot, met een nieuwe wagen die misschien wel nog sneller is. Veel mensen zouden Max maar al te graag in het echt willen zien. Het dichtstbijzijnde circuit is in België, dus zo ver is het niet rijden. Maar kan het een hoop kosten om een race bij te wonen.

Boedapest

De Formule 1-races zijn over heel de wereld, maar volgens Allard Kalff van RTL Grand Prix, kun je het beste naar Hongarije gaan. "Bij Grand Prix van Hongarije krijg je het meeste waar voor je geld. De kaartjes zijn het goedkoopst en het circuit is klein, dus de auto’s komen vaak langs", vertelt Kalff.

"Het is helemaal mooi meegenomen dat je in Boedapest kunt overnachten, een prachtige stad." Een goede tweede plek is Italië. "Monza is ook redelijk betaalbaar."

Verder zijn de wedstrijden gewoon erg duur. "Dat komt omdat de circuits ontzettend veel geld moeten betalen om zo’n race binnen te slepen," vertelt Kalff. "Het is bijna niet te doen om het terug te verdienen. Op Silverstone kwamen vorig jaar 118.000 bezoekers en zij maakte nog steeds geen winst."

Prijzig

Bas van Bodegraven, oprichter van fanclub #GoMax, gaat elk jaar wel minstens één keer naar de races. "Ik doe het vooral voor mijn werk," vertelt hij aan EditieNL. "Ik ga dit jaar naar Bahrein, Abu Dhabi en hopelijk alles in Europa. En ja het is best prijzig."

De prijzen verschillen wel per circuit. "Voor Monaco ben je bijvoorbeeld nu al 800 euro kwijt omdat alle kaarten al weg zijn, terwijl je in België, in Spa, voor 150 euro een kaartje kunt krijgen." Toch raadt hij België niet aan. "De infrastructuur is verschrikkelijk en voor goede kaarten ben je al snel flink wat geld kwijt."

Het favoriete circuit van Bodegraven ligt in Oostenrijk. "Voor 250 euro zit je daar al top. Je krijgt daar echt waar voor je geld."

Op tv

Op tv kun je uiteraard ook gewoon Formule 1 kijken. Om live te kijken op de Nederlandse tv kun je terecht bij Ziggo Sport, waar het Nederlandse commentaar wordt voorzien van Olav Mol.

Ook zijn de races te zien op RTL Duitsland en Channel 4.

Kijk jij zondag naar Max? Napraten met Allard Kalff

De eerste Grand Prix van het seizoen wordt zondag in Australië gereden. Gaat Max Verstappen winnen? Praat na de race live na met F1-commentator Allard Kalff bij RTL Nieuws op Facebook. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`