EditieNL

Moeder hoort dat ze ongeneeslijk ziek is en gaat op wereldreis met tweeling

24 maart 2017 13:50 Aangepast: 24 maart 2017 15:05
Lara en haar tweeling in New York. Beeld © Facebook

Als je hoort dat je de ziekte MS hebt, is dat een behoorlijke shock. De Australische alleenstaande moeder Lara Flanagan (45) besloot niet bij de pakken neer te zitten, pakte haar rugtas in en reist nu de wereld over met haar tweeling.

Vier jaar geleden kreeg Lara, inmiddels 45, te horen dat ze de neurologische aandoening Multiple Sclerose (MS) heeft en dat ze misschien uiteindelijk in een rolstoel belandt. Het nieuws zette haar leven compleet op zijn kop. "Het kwam als een complete shock", vertelt ze aan de Daily Mail. "Ik was net single en bezig mijn leven weer op de rit te krijgen."

Na twaalf zware maanden, realiseerde Lara zich dat het leven te kort was om zich neer te leggen bij de misère. "Vanaf dat moment kon ik de ziekte accepteren en dacht ik: we moeten iets fantastisch van ons leven maken."

Vrij gevoel

Dus besloot Lara te sparen voor een reis met haar 9-jarige tweeling; Archie en Larissa. Ze verkochten al hun bezittingen en van hun spaargeld van zo'n 4.200 euro werden er vliegtickets geboekt. Inmiddels is het gezin al negen maanden aan het reizen. Ze hebben onder meer de Verenigde Staten, Costa Rica en Italië bezocht. 

Tekst loopt verder onder de foto:

Thumbnail

Larissa en Archie in Florence. (Foto: Facebook)

Om de overnachtingen te kunnen bekostigen, passen ze soms op huizen van eigenaren die op vakantie zijn of krijgen ze onderdak in ruil voor werk. "Al onze bezittingen passen in onze rugzak. Dat geeft een heel vrij gevoel."

In tranen

In het begin was het voor de kinderen niet makkelijk, vertelt Lara. "Toen we vertrokken was Larissa in tranen. Huilend vroeg ze me: wat doe je me aan? Maar inmiddels zijn ze blij en hebben we een ritme te pakken." Onderweg doen de kinderen mee aan een programma waarmee ze op afstand kunnen leren, maar uiteindelijk moeten ze weer terug naar school.

Tot dat moment genieten ze elke dag, vertelt Lara. "Het is zo'n rijke ervaring. Deze reis is het beste wat ons gezin ooit is overkomen. Als ons avontuur is afgelopen, maakt me dat verdrietig. Maar de ervaring blijft ons ons hele leven bij."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore