Stoelincident rechtbank

Doodrijder Meijel: Ik heb dit onmenselijk leed nooit gewild

25 november 2014 12:37 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © Google Streetview

Sebastian D., die vrijdag een taakstraf kreeg voor het doodrijden van drie mensen, 'begrijpt de emotie' die de uitspraak heeft veroorzaakt.

Dat zegt de advocaat van de 33-jarige Pool. De automobilist kreeg een taakstraf van 120 uur, tot woede tot de vader van het 2-jarige meisje dat bij het ongeluk omkwam. De vader gooide vrijdag om die reden een stoel naar de rechter.

'Onmenselijk leed'
De advocaat van D. zegt: "Hij beseft dat het leed dat hij heeft veroorzaakt niet te bevatten is. Hij wil wel benadrukken dat hij dit onmenselijke leed nooit heeft gewild. Hij leeft mee met de nabestaanden, maar beseft ook dat zijn medeleven op dit moment geen plaats heeft in de rouwverwerking."

De automobilist heeft aangegeven de straf van de rechtbank te accepteren. "Hij voelt zich natuurlijk schuldig aan de gevolgen van het ongeval", aldus de advocaat.

ZIE OOK: Stoelgooier: Het werd zwart voor mijn ogen 

Het OM gaat in hoger beroep in de zaak. Volgens de advocaat heeft dat weinig zin. "Hiermee schept het Openbaar Ministerie mogelijk weer verwachtingen waarbij het zeer de vraag is of deze verwachtingen gezien de bestendige jurisprudentie van de Hoge Raad, kunnen worden waargemaakt."

Naast het 2-jarige meisje kwamen ook haar opa en oma om het leven. De vader van het meisje heeft in een interview gezegd dat de automobilist 'nooit het fatsoen heeft gehad om berouw te tonen.' "Dat zou ons al zo veel hebben geholpen. Het is alsof de levens van de drie mensen die hierbij zijn omgekomen voor hem niets waard zijn.''

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore