Ophef om Zwarte Piet

Taakstraf voor mishandeling zwarte piet

26 november 2014 16:09 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © ANP

Een 31-jarige man uit Almelo heeft een taakstraf van 20 uur gekregen omdat hij bij de intocht van Sinterklaas in Almelo een 15-jarig meisje mishandelde dat voor zwarte piet speelde. Ook moet hij een schadevergoeding van 150 euro betalen.

Dat heeft de rechtbank in Almelo bepaald. Volgens de man, oorspronkelijk afkomstig uit Angola, was hij geprovoceerd door een groepje waarvan het meisje deel uitmaakte. Ze zouden hem zwarte piet hebben genoemd. Uit woede had hij het meisje een ‘zachte’ klap gegeven en het groepje toegeschreeuwd dat ze racisten waren. De jonge piet had twee dagen last van een pijnlijk oog.

ZIE OOK: 'Verwarde' man slaat als piet verkleed meisje

De man betuigde spijt. Hoewel de officier van justitie en de rechter vonden dat de discussie over het sinterklaasfeest buiten de zaak moest worden gehouden, vonden ze toch dat ze daar rekening mee moesten houden in de strafmaat. De rechter oordeelde dat het om een feitelijke mishandeling ging op een kinderfeest, en dat een straf nodig was om 'krachtig' aan te geven dat zoiets 'absoluut niet kan'.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`