Vrouw doodgeschoten in Amstelveen

'Luana was geen gangersterliefje maar een keiharde werkster'

10 december 2014 16:07 Aangepast: 08 januari 2015 01:23

'Luana was geen crimineel maar een keiharde werkster, die altijd in de weer was met haar drie kinderen." Dat zeggen de twee zussen van Luana Luz Xavier, de 34-jarige vrouw die maandagavond in Amstelveen werd doodgeschoten.

De zussen laten via hun advocaat Mark Teurlings weten dat ze zich rot geschrokken zijn. "Luana stierf een afschuwelijke dood en werd op slag landelijk bekend, met foto en al. Maar niet als de vrouw die ze was, zeggen de twee."

Luana is volgens de zussen, die niet met hun naam in de media willen, absoluut niet het gangsterliefje, laat staan dat zij zelf criminele activiteiten zou hebben ontplooid die tot haar gewelddadige dood zouden hebben geleid. "Luana was een keiharde werkster, die altijd in de weer was met haar drie kinderen." 

ZIE OOK: Vermoorde vrouw deed alles voor haar kinderen

De relatie met Najib 'Ziggy' H., het veronderstelde criminele kopstuk dat een rol zou spelen in de huidige Amsterdamse gangsteroorlog, liep volgens de beide zussen op zijn laatste benen. "Het stelde al een tijdje niets meer voor, was al min of meer verbroken. Luana had al maanden niks meer van hem gehoord."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore