EditieNL

Alle mannen aan de guyliner?

11 december 2014 13:10 Aangepast: 08 januari 2015 01:23

Beroemde mannen zoals Pharrell Williams hebben een oude trend nieuw leven ingeblazen. De guyliner. Inderdaad, de eyeliner voor mannen. Maar komt ook de gewone man hiermee weg?

David Bowie, Steven Tyler en Ozzy Osbourne deden het 20 jaar geleden al. Maar nu zijn ook de sterren als Pharrell Williams, Jared Leto en Russell Brand aan het eyelineren geslagen en dus hebben we een nieuwe trend te pakken. 

Creatievere types
Volgens Raquel Remondo Gomez van het blad Fashionista is de trend niet voor alle mannen weggelegd. "Je moet vooral zelfverzekerd zijn, het trekt de aandacht naar je ogen, dus je valt direct op. Maar het geeft wel een stoere look. Ik denk dat de guyliner toch wel is weggelegd voor de wat creatievere types."

Ook showbizzvisagist ​Mari van de Ven is enthousiast. "De guyliner is cool. Helemaal nieuw is het natuurlijk niet. Je zag het al bij de bands in de jaren '80. Maar alles komt terug. Gelukkig maar. Al denk ik niet dat het voor alle mannen iets is. Alleen voor de fashionistas onder ons."

Tips
Ook Gomez raadt mannen niet aan om dagelijks op hun werk met eyeliner te verschijnen. "Maar tijdens een avondje stappen of tijdens een creatief feestje kun je het zeker wel een keer doen."

Overtuigd? Tips om de guyliner zo goed mogelijk aan te brengen.

  • Waar koop je het? Jean Paul Gaultier heeft een make-uplijn speciaal voor mannen. Maar je kunt natuurlijk ook de eyeliner van je vriendin gebruiken. 
  • Voor mannen die de trend voor het eerst willen uitproberen: gebruik zwarte oogschaduw of een kohlpotlood. 
  • Heb je kleine ogen? Zet het streepje aan de buitenkant van je oog. Niet aan de binnenkant, daardoor lijken je ogen juist kleiner. 
  • Werk van binnen naar buiten. 
  • Breng de eyeliner niet te dik op; een man heeft maar heel weinig nodig. 
  • De klassieke, uitgevaagde look geeft ook een mooi effect, denk bijvoorbeeld aan Johnny Depp.
  • Heb je nog tips? Vraag het aan je vriendin. Vrouwen weten wel hoe ze eyeliner moeten gebruiken.

 

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`