EditieNL

Poes en kitten in dichtgeplakte doos over hek van asiel gegooid

26 juli 2017 15:45 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Facebook Dierenopvang Maasland

De dierenopvang in Oss vonden gisterenochtend een dichtgeplakte doos met twee gaten naast het hekwerk. 'Moeder en zoon, stond op de doos geschreven. "Toen we de doos openden kwam er een jonge moederpoes en een kitten tevoorschijn. Waarom doet iemand zoiets?"

"Hoe eng moet dat voor ze zijn geweest: samen in een doos gepropt worden en dan over een hek van bijna twee meter hoog gegooid worden, niet wetende wat er allemaal gebeurt", schrijven ze op de Facebookpagina van Dierenopvang Maasland. 

De tekst gaat door onder het Facebookbericht

'Het moet niet gekker worden'

"Er kunnen altijd redenen zijn waarom iemand niet meer voor zijn huisdier(en) kan zorgen", schrijven ze. "Maar om ze dan op deze schaamteloze manier te dumpen, het moet niet gekker worden."

Ze weten niet wie dit heeft gedaan. "Een briefje met naam en adres wordt er niet bij gedaan." De verzorgers van de dierenopvang schreven daarom een boodschap in hun bericht voor de dader, in de hoop dat hij of zij het leest: "Schaam je, dieren verdienen beter dan zo achteloos gedumpt te worden!"

Liefdevolle verzorging

Het gaat nu goed met moeder en zoon. "Uiteraard hebben wij de zorg op ons genomen. Ze gaan op korte termijn naar een gastgezin. Daar kunnen zij gaan genieten van een liefdevolle verzorging."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

`