Nederland

Goede voornemens? Dit zijn de meest gemaakte voor 2015

30 december 2014 10:08 Aangepast: 08 januari 2015 01:23

Het nieuwe jaar komt er aan en dat betekent voor veel mensen een frisse start en dus goede voornemens. Wat zijn de belangrijkste voornemens voor 2015?

Het blijkt dat Nederlanders vooral gezonder door het leven willen gaan. Voor 48 procent van de ondervraagden uit een rondgang van ING is een betere gezondheid de grootste drijfveer om hun goede voornemens vol te houden.

Minder druk maken
De meest genoemde voornemens zijn: afvallen (27 procent), zich minder druk maken (25 procent) en meer sporten (23 procent).

ZIE OOK: Vuurwerk: eindelijk weer kopen, overmorgen afsteken

Tussen Nederlanders onderling zijn flinke verschillen waar te nemen in de aard en het doel van hun belangrijkste goede voornemens. Zo kiezen vrouwen er vaker voor om zich minder druk te gaan maken, terwijl mannen twee keer zo vaak als vrouwen meer willen gaan sporten. En waar voor mannen de portemonnee op de tweede plek staat als belangrijkste drijfveer, is dat voor vrouwen juist zelfontwikkeling.

Volhouden
Van alle mensen met goede voornemens verwacht 81 procent zijn belangrijkste goede voornemen zeker of waarschijnlijk vol te gaan houden. Mannen hebben meer vertrouwen in hun eigen kunnen: 34 procent van de mannen zegt het zeker vol te gaan houden, tegenover 22 procent van de vrouwen.

In de praktijk blijkt dat nog niet zo makkelijk. Vorig jaar is het slechts één op de vier gelukt zijn goede voornemen volledig vol te houden.

Top 5:

  1. Afvallen (27 procent)
  2. Minder druk maken (25 procent)
  3. Meer te sporten/meer te bewegen (23 procent)
  4. Minder snoepen of snacken (19 procent)
  5. Zuiniger met geld omgaan (17 procent)

ZIE OOK: Jaaroverzicht 2014

RTL Nieuws
`